e-defter

e-defter>

 e-Defter Nedir?

 

e-Defter, VUK ve/veya TTK’ya göre tutulması zorunlu olan yevmiye defterlerinde ve büyük defterlerde yer alması gereken tüm bilgilerin elektronik ortamda yer almasını ve zaman damgası ile imzalayabilmenizi sağlayan bir sistemdir.e-Defter ile defter kayıtlarının oluşturulması ile ilgili yükümlülükler, gelişen teknolojiye uygun bir biçimde değişmez özelliğe sahip olur ve kaynaklar garanti altına alınır.
 

e-Defter Avantajları

 

Çevreci
İşlemlerin kağıt ortamından elektronik ortama taşındığı e-Defter, ağaçların defter yapılmak amacıyla kesilmesini desteklemenizi değil; piknik yapmanız için değerlendirmenizi önerir.
 
Kolay ve Hızlı
Bulut ortamında yer alan defterlerinize ve berat dosyanıza istediğiniz yerden kısa sürede ulaşma ve uzaktan denetleme imkanına sahip olursunuz.
 
Düşük Maliyetli
Arşivleme, noter onayı, baskı, kargo gibi işlemler için harcadığınız maliyeti ve iş gücünü iş geliştirme için kullanmanıza olanak tanır.
 
Tek Formatta Çözüm
GIB kılavuzlarında belirtilen standartlara ve formatlara uygun olarak hazırlanan e-Defter ile özel ya da kamu kuruluşları ile aranızdaki tüm bilgi alışverişini uyumlu bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
 

e-Defter Özellikleri

 

  • e-Defter dosyalarınız GIB (Gelir İdaresi Başkanlığı) standartlarına uygun olarak hazırlanır, Yevmiye defteri ve defteri kebirleriniz oluşturulur,
  • Defterleri zaman damgasıyla imzalayabilir,
  • Uluslararası standartlardaki XBRL teknolojisi ile raporlama yapabilir,
  • İstediğiniz zamanda her yerden denetim sağlayabilir,
  • Bilgilerinizi 10 yıl boyunca Türkiye’nin en güvenli merkezlerinde saklamanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
Hızlı İletişim